Visie & Missie

"Waarom sommige bedrijven een sprong maken... en andere niet" (Jim Collins) 

U leidt een bedrijf, maar heeft het gevoel dat uw medewerkers niet begrijpen welke kant u op wilt? U gaat een nieuw product of een nieuwe dienst introduceren, maar vraagt zich af of er wel voldoende draagvlak binnen uw organisatie is? Uw bedrijf is fors gegroeid, maar u twijfelt of uw medewerkers wel voldoende meegaan in die ontwikkeling?

Het antwoord: de mens.

Wie met dit soort vraagstukken te maken heeft, laat ik graag kennismaken met mijn visie. Mijn naam is Dick Tanis en ik ben gespecialiseerd in Organisatie- & Human Resource Management. Het is mijn overtuiging dat de mens, de medewerker, een cruciale rol speelt in de kracht van iedere organisatie. Dus ook in de uwe! Topprestaties worden alleen geleverd door een topteam. En een topteam ontstaat alleen wanneer de juiste mensen op de juiste plaatsen zitten, de optimale werkomgeving gecreƫerd is en het HRM-beleid dit alles ondersteunt. Door de medewerker op de juiste manier te benaderen en in te zetten ontstaat betrokkenheid en bevlogenheid: het antwoord op vele organisatievraagstukken. Heeft u uitdagingen door groei of juist door krimp of is er een ander vraagstuk op organisatorisch of HRM- vakgebied? Ik kom uw team graag tijdelijk ondersteunen en versterken als parttime (interim) HRM - Directeur of als HRM-adviseur van u als ondernemer, directie of bestuur.

Mijn visie

"Met bevlogen en betrokken mensen behaal je successen"

Wat zijn de belangrijkste assets van uw bedrijf? Vraag het een willekeurige MKB-ondernemer of - directeur en het antwoord zal zijn: mijn medewerkers. De dagelijkse praktijk blijkt echter weerbarstiger. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Gallup wordt duidelijk dat wereldwijd slechts 13% van de medewerkers met passie aan het werk is. Nederland scoort zelfs nog lager. En daar heeft menig ondernemer en directeur hoofdpijn van! Want hoe keer je dit tij?

Goede zorg voor uw medewerkers

Vanuit een diepgeworteld geloof, en op basis van de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, is het mijn overtuiging dat wanneer u goed zorgt voor uw medewerkers, u vanzelf bevlogen en betrokken mensen krijgt die bereid zijn hard te werken. Bevlogen omdat zij passie zullen voelen voor de inhoud van het werk. En betrokken omdat zij passie zullen voelen voor hun vakgebied en uw organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat u zo de beste resultaten zult behalen en de hoogste graad van tevredenheid bij uw klanten bereikt via de belangrijkste aanwezige waarden binnen uw bedrijf: uw medewerkers.

Passie voor het resultaat van de organisatie en passie voor de mens in de organisatie

GeĆÆnteresseerd?

Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op