Over mij

Dick Tanis
"Wie de mens centraal stelt, heeft succesgarantie"

Ik word getypeerd als flexibel, communicatief vaardig op alle niveaus (directie/management, uitvoerenden, ondernemingsraad, vakbonden, branchevereniging), jong van geest, leergierig ten aanzien van actuele ontwikkelingen, inspirerende coach, positief ingesteld, snel schakelend, verbindend (bruggenbouwer), mensgericht en gericht op hoe zaken WEL gerealiseerd kunnen worden.

Sport is mijn grote hobby, zowel actief (tennis, golf, fitness, wandelen) als passief, waarbij ik ook oog heb voor de organisatie achter sport, die mede bepalend is of topprestaties worden geleverd of niet.

Door mijn gedrevenheid en passie voor mens en organisatie ben ik telkens weer in staat, met de juiste persoon op de juiste plek, een topteam te creëren. Vanzelfsprekend verzorg ik vanuit HRM beleid en operatie een goede ondersteuning en zorg dat HRM beleid in ontwikkeling blijft.

Mijn loopbaan

Al op het Atheneum werd ik geboeid door hoe organisaties werken en met name hoe zij zorgen voor beleving bij en van hun medewerkers. Oftewel, de manier waarop de organisaties hun gestelde doelstellingen moeten behalen. De keuze voor het vak personeelsmanagement was al snel gemaakt, net als de stap naar bachelor Personeel & Organisatie. Na diverse (bewust gekozen) uitzendbanen ben ik gaan werken als Salarisadministrateur en achtereenvolgens doorgegroeid naar Personeelsconsulent en Hoofd Personeelszaken. Uiteindelijk bekleedde ik de functie van HRM-directeur binnen een internationale, beursgenoteerde multinational in de zakelijke dienstverlening. Ik was daar verantwoordelijk voor de allround HRM-portefeuille (strategisch, tactisch en operationeel) in twee verschillende landen.

Tevens ben ik lid geweest van diverse internationale en Europese HRM-teams en was ik mede verantwoordelijk voor de opzet, implementatie en uitvoering van diverse nationale- & internationale Talent- & Management Development trajecten.

Binnen de Branche Particuliere Beveiliging was ik jarenlang lid van de Werkgevers Onderhandelingsdelegatie voor de CAO Particuliere Beveiliging en Bestuurder van het paritaire Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging.

Daarnaast heb ik in 2013 het Executive Program 'Rendement van Geluk' behaald bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Geïnteresseerd?

Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op